[NHL] Uitslag Canucks - Blackhawks

Denny (nyny83)
De Vancouver Canucks zijn de tweede ronde van de play-offs goed begonnen tegen de Chicago Blackhawks. Nadat ze eerder in de wedstrijd al op een 3-0 voorsprong kwamen, werd er uiteindelijk met 5-3 gewonnen. De winnende treffer kwam op naam van verdediger Sami Salo.

De Canucks kwamen in de eerste periode in de powerplay op voorsprong door een treffer van Pavol Demitra. In de tweede periode werd deze voorsprong uitgebreid door Henrik Sendin en Ryan Kesler. De Blackhawks hadden vooral moeite om gedisciplineerd te spelen, getuige hun veertien strafminuten in de eerste twee perioden, tegenover vier voor de Canucks. Daardoor konden zij moeilijk in de wedstrijd komen.

In de derde periode begonnen de Blackhawks echter aan een sterke comeback. Patrick Kane maakte in de eerste minuut van de periode de 3-1, en maakte negen minuten later ook de 3-2 in een powerplay-situatie. Ruim vier minuten later maakte Dave Bolland het feestje compleet door de gelijkmaker te scoren.

Chicago bleef vervolgens pushen om zelfs de voorsprong te pakken. Kris Versteeg, Martin Havlat, Cam Barker en Patrick Kane schaatsten de Vancouver-zone in waar alleen Sami Salo en Willie Mitchell nog over waren, maar de pass werd van richting veranderd waardoor Vancouver een break-away aan de andere kant kreeg. Mason Raymond passte naar Steve Bernier die goalie Nikolai Khabibulin op zijn weg vond. Sami Salo was echter meegeschaatst en ramde de rebound binnen.