Hartley nieuwe reservecoureur Red Bull

Jorn (existenz)
De Nieuw-Zeelander Brendon Hartley is vanaf de Grand Prix van Spanje de nieuwe reservecoureur van Red Bull Racing.

De 19-jarige Hartley komt momenteel uit in de Formule 3 Euroseries voor het team van Carlin Motorsport. Daarnaast zal hij dit jaar ook actief zijn in de eerste drie races van de World Series by Renault voor het Eurotech-team. Nu zal hij dus ook deel gaan nemen aan de Formule 1 voor het Red Bull Racing-team als reservecoureur. Afgelopen woensdag heeft hij zijn superlicentie ontvangen van de internationale autosportbond FIA.

"Ik ben erg blij met de kans die ik krijg. Ik wil Red Bull bedanken voor de ondersteuning die zij mij geven en deze kans is een volgende stap in mijn doel om een Formule 1-coureur te worden. Ik weet dat er tijdens een seizoen niet meer getest mag worden en dat ik dus waarschijnlijk niet veel tijd achter het stuur zal krijgen, maar ik maak deel uit van het team en zal daar veel van leren", aldus Hartley.

De coureur had al eerder getest voor Red Bull, maar was toen nog niet in het bezit van de benodigde superlicentie om te mogen racen. De eerste drie races van dit seizoen was oud-rijder David Coulthard als reserve in dienst van de Oostenrijkse renstal. De Schot maakte na vorig seizoen een einde aan zijn actieve Formule 1-carrière en is nu bij commentator voor de BBC tijdens de raceweekenden.