Uitslag Manchester United - Arsenal

Stefan (sportfreak)
Manchester United heeft het eerste duel met Arsenal in de halve finale van de Champions League gewonnen. Op Old Trafford werd het 1-0 voor de thuisploeg.

Manchester United begon zeer sterk aan de wedstrijd en creeëerde in de openingsfase vele kansen. Arsenal, dat het moest doen zonder de geblesseerde Robin van Persie, kwam niet verder dan het verdedigen. Na zeventien minuten kwam United dik verdiend op voorsprong toen O'Shea scoorde. Arsenal kwam langzaam onder de druk vandaan, maar gevaarlijk werd het in de eerste helft geen moment.

Na rust kreeg Arsenal een behoorlijke kans via Adabayor, maar hij schoot over. De grootste kansen waren wederom voor Manchester United. Op een afstandschot van Christiano Ronaldo was keeper Almunia kansloos, maar de lat stond een doelpunt in de weg. Ryan Giggs, die zijn 800e wedstrijd voor United speelde, scoorde wel. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

De return is volgende week dinsdag in Londen.

Karakteristieken:

Manchester United - Arsenal 1-0
17' O'Shea 1-0

Toeschouwers: 74.733
Scheidsrechter: Bo Larsen (Den)
Stadion: Old Trafford
Gele kaart: Tévez (Manchester United)

Opstellingen

Manchester United: v.d.Sar, O'Shea, Ferdinand (Evans/88), Vidic, Evra, Fletcher, Carrick, Anderson (Giggs/67), Ronaldo, Rooney, Tévez (Berbatov/67)

Arsenal: Almunia, Sagna, Touré, Silvestre, Gibbs, Walcott (Bendtner/71), A.Song, Fábregas, Diaby, Nasri, Adebayor (Da Silva/83)