FOTA schrijft KERS nog niet af

Peterselieman
De organisatie van Formule 1-teams FOTA werkt aan een oplossing voor KERS. Onder andere Renault-teambaas Flavio Briatore stelde vorige week dat het systeem afgeschaft moest worden, terwijl BMW en Mercedes eerder aangaven standaard-KERS wel te willen leveren.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is in ieder geval groot voorstander van het behoud van KERS voor de Formule 1. "Er zijn veel mensen binnen de FOTA die KERS willen verbieden, omdat het duur en uitdagend is. Dat kan ik wel begrijpen. Ons team is voorstander van het systeem, omdat het technologisch interessant is en relevant voor de toekomst. Daarom is het fout om het in de ban te doen."

"Maar tegelijkertijd is de timing niet ideaal, omdat het een kostbare techniek is. De conversaties binnen de FOTA moeten er op gericht zijn om de techniek voor iedereen beschikbaar te maken," aldus Whitmarsh.

De Brit krijgt bijval van Toyota-president John Howett en BMW Sauber-teambaas Mario Theissen die KERS nog niet af willen schrijven. Beiden sturen aan op het goedkoper maken van de techniek en een onderhoud met de FIA over de kwestie. Mogelijk dat er dan een doorbraak in de zaak die volgende week in Barcelona besproken wordt, komt.