Vandenbussche haalt uit naar Sollied

donroyco
Brian Vandenbussche (27) heeft het gezien bij sc Heerenveen, zegt hij in Voetbal International. Vooral trainer Trond Sollied moet het ontgelden.

"Dit is een merkwaardig seizoen", zegt de Belgische doelman. "Misschien is het tijd om te gaan. Al op de eerste dag van de voorbereiding zei Sollied dat hij een nieuwe doelman wilde aantrekken, terwijl hij me nog nooit had zien keepen. Verder is er nooit met mij gesproken."

"In de voorbereiding bouw je aan een elftal, maar ook aan het vertrouwen van de spelers. Bij de keepers gebeurde het tegendeel. Wij werden afgebroken. Ik ben echt goed begonnen, maar we bleven net als vorig jaar veel goals slikken. Als keeper word je daar op afgerekend."

Sollied haalde Kenny Steppe bij Germinal Beerschot, waarna Vandenbussche op de bank kwam. "Kenny is een talent, maar ook hij bleek niet de redder. De club bleef veel tegengoals krijgen. De problemen lagen niet bij de keepers, maar bij het vele gewissel en een verkeerde balans in de defensie."

"Sollied communiceert niet goed", gaat hij roekeloos verder. "Niemand krijgt zekerheid van Trond Sollied. Hij is een intelligente man die heel veel verstand heeft van voetbal, maar het ontbreekt hem aan communicatie."