Mosley: "Straf McLaren niet licht"

Sally (Tessa)
Volgens de president van de FIA Max Mosley is de straf voor McLaren Mercedes niet mals. Bezien naast de straf om Lewis Hamilton te schrappen uit de uitslag van Australië vindt Mosley de uitspraak van de World Motor Sport Council (WMSC) vandaag volledig terecht.

McLaren kreeg vandaag te horen dat het drie races voorwaardelijke schorsing krijgt voor de vergrijpen in Australië en Maleisië. Mosley vertelde tegenover de BBC dat hij niet vond dat McLaren er makkelijk vanaf gekomen was "Het was een zeer schappelijke straf", aldus Mosley.

De persoon die samen met Hamilton verantwoordelijk was voor de misleiding van de wedstrijdleiding in Australië, Dave Ryan, is direct na die race ontslagen. "Die beslissingen waren ook door mensen genomen die niet meer voor McLaren werken", zo vertelde de FIA-baas. "Bij McLaren zijn ze de punten uit Australië al kwijt en ze weten dondersgoed dat ze er de volgende keer niet zo makkelijk mee wegkomen. Ze zijn genoeg gestraft en het is beter de zaak nu te laten rusten. Tenzij ze iets soortgelijks uithalen, is dit het einde van de kwestie."

Mosley voegde eraan toe dat hij onder de indruk was van de houding van het Britse team naar de FIA toe. Met name teambaas Martin Whitmarsh die op de zitting was om tekst en uitleg te geven, had de FIA-president behaagd. De relatie tussen FIA en McLaren was sinds voormalig teamdirecteur Ron Dennis danig bekoeld, maar met de komst van Whitmarsh lijkt het om te draaien: "Whitmarsh was erg open en wil graag meewerken. We willen allemaal hetzelfde; dat de sport er beter van wordt. Martin begrijpt dat volkomen en daar hebben we naar gehandeld. De relatie tussen de FIA en McLaren is zeker beter geworden."