Whitmarsh: "McLaren mag handen dichtknijpen"

Sally (Tessa)
McLaren Mercedes-teambaas Martin Whitmarsh heeft de FIA bedankt voor het milde vonnis dat het team te horen kreeg vandaag na de hoorzitting van de World Motor Sport Council. McLaren accepteert de straf, zo liet het team in een verklaring weten.

Whitmarsh liet zich na de zitting in Parijs nog even zien voordat hij weer vertrok. "Ik wil de FIA World Motor Sport Council bedanken dat zij me heden morgen de kans hebben gegeven om hun vragen te beantwoorden. We zijn ons ervan bewust dat we in Australië en Maleisië grove fouten hebben begaan, en ik was daarom erg blij dat ik opnieuw excuses aan kon bieden voor die dwalingen", aldus een opgeluchte teambaas. "Ik was ook verheugd te merken dat de leden van de WMSC inderdaad overtuigd waren van onze poging om passende maatregelen te treffen om zulke fouten in de toekomst te voorkomen."

De straf die het Britse team opgelegd kreeg was slechts een voorwaardelijke straf gedurende twaalf maanden van drie races uitsluiting. Er was een veel zwaardere straf verwacht, mede omdat het Sportief Reglement op maar liefst vijf punten overtreden was. Maar omdat Whitmarsh in zijn pleidooi "zo open en eerlijk" was geweest, er onmiddellijk actie was ondernomen (het ontslaan van sportief directeur Dave Ryan) en omdat Whitmarsh beloofde dat iets dergelijks in de toekomst niet meer voor zou komen, werd er geen directe straf opgelegd.