FC Dordrecht wint veel Bronzen Stieren

Michel (methodmich)
FC Dordrecht is, niet geheel verrassend, de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Bronzen Stieren voor de zesde periode in de Jupiler League. Drie van de vijf Stieren belandden in Dordrecht, een vierde volgt mogelijk nog.

Als winnaar van de laatste periode werd FC Dordrecht automatisch verkozen tot beste team, terwijl deze prestatie trainer Gert Kruys de Bronzen Stier als beste trainer opleverde. Spits Cecilio Lopes, zes keer scorend in de periode, wist de trofee voor de topscorer te bemachtigen.

Slechts de Bronzen Stier voor het grootste talent eindigde niet in Dordrecht. Fortuna Sittard-middenvelder Brian Linssen, die al in de belangstelling staat van VVV-Venlo en MVV, eiste deze voor zich op. Het sterke spel van de achttienjarige Linssen viel op.

De beste speler van de zesde periode moet nog worden gekozen. Opvallend genoeg hoort VVV-middenvelder Keisuke Honda nu eens niet bij de genomineerden. Tot dusverre werd Honda na elke periode genomineerd en won hij drie Bronzen Stieren. De gegadigden zijn Ferne Snoyl en Charlison Benschop van RKC Waalwijk, Gunter Thiebaut van MVV, Dries Mertens van AGOVV Apeldoorn en Cecilio Lopes van FC Dordrecht. Hij kan de Schapenkoppen dus mogelijk de vierde Stier bezorgen.