[NHL] Uitslag Devils - Hurricanes

Denny (nyny83)
De New Jersey Devils hebben de volgende ronde van de NHL play-offs niet weten te bereiken. In de beslissende zevende wedstrijd waren zij 80 seconden van de overwinning af tegen de Carolina Hurricanes, maar binnen deze 80 seconden scoorden de Hurricanes twee keer.

De Hurricanes kwamen al na een minuut op voorsprong via Tuomo Ruutu. Deze voorsprong was echter snel verdwenen toen de Devils anderhalve minuut later scoorden. De goal kwam op naam van captain Jamie Langenbrunner. Even later kwamen de Devils op voorsprong door een goal van Jay Pandolfo. De periode ging, net als eigenlijk de gehele wedstrijd, behoorlijk gelijk op.

In de tweede periode wisten beide ploegen eenmaal te scoren. Eerst scoorde Ray Whitney voor de Hurricanes, vijf minuten later bracht Brian Rolston de Devils weer op voorsprong met een powerplay goal.

Ook in de derde periode ging het weer gelijk op, maar richting het einde van de wedstrijd werden de Hurricanes, die toch wel erg zenuwachtig werden wat sterker terwijl de Devils achterover gingen leunen. Tachtig seconden voor het einde wist Jussi Jokinen het publiek stil te krijgen toen hij een one-timer uit een pass van Joni Pitkanen door goalie Martin Brodeurs' benen schoot. De Hurricanes wilden vervolgens gelijk doordrukken en deden dat ook. In de neutrale zone werd de puck veroverd door Chad LaRose, die passte naar Staal. Deze had eindelijk wat vrije ruimte (de rest van de avond werd hij uitstekend geschaduwd door John Madden) en versloeg Brodeur met een schot vanuit de rechtercirkel.

Staal was zelf ook een beetje verrast dat hij scoorde in die situatie: "Hij is een vrij goede goalie. In deze serie heb ik veel schoten op doel gehad en heeft hij een aantal spectaculaire reddingen gemaakt. Ik dacht niet na en schoot gewoon, en gelukkig ging hij erin.". Brodeur was uiteraard zeer teleurgesteld. "Ik ben geschokt. We hebben gedaan wat we konden en erg hard gewerkt, ook deze wedstrijd. We hoeven ons nergens voor te schamen, maar het is wel extra teleurstellend omdat we ze tegen de touwen hadden."