Relatie tussen McLaren en FIA verbeterd

Jorn (existenz)
De relatie tusssen de internationale autosportbond FIA en het McLaren-team lijkt aan de beterende hand, nadat het de afgelopen tijd een flink deuk had opgelopen.

Dit zegt althans Martin Whitmarsh: "Ik denk dat iedereen die de relatie tussen McLaren en de FIA de afgelopen jaren in de gaten heeft gehouden, kan concluderen dat het misschien beter voor iedereen zou zijn als we wat positiever en constructiever zijn. We zijn veel opener en vrij geworden met de FIA. Ze zijn zeer behulpzaam en ik hoop dat we nu een basis hebben voor een goede relatie."

McLaren heeft daarnaast een excuusbrief aan de FIA geschreven over het gedrag van sportief directeur Dave Ryan en Lewis Hamilton over het liegen tegen de stewards tijdens de grote prijs van Australië en Maleisië.

Zoals wij reeds eerder berichtten, zal Withmarsh vandaag verschijnen voor de World Motor Sport Council om tekst en uitleg te geven over het laatste incident. Hij zal zonder juristen naar de zitting gaan om toe te geven dat ze fout zaten. De uitspraak wordt later vandaag verwacht.