Bos walgt van de instelling bij sommige spelers

Wouter Kursten (Magneet)
Na het ontslag van Hans Westerhof keerde Theo Bos terug op zijn oude nest. De 43-jarige Nijmegenaar wil van zijn cluppie weer een stabiele subtopper maken.

Bos heeft zijn status van Mister Vitesse te danken aan de dertien jaar die hij speelde bij de club. Tegenwoordig is een dergelijke clubspeler haast niet meer te vinden. ”De Theo Bossen zijn in deze wereld van een uitstervend ras”, zegt Bos in de Voetbal International.

”Met passanten heb ik geen enkel probleem”, toont Bos begrip. ”Als ik zeg dat ze hier graag moeten willen spelen, doel ik dus vooral op de inzet.” En daar ontbreekt het wel eens aan. ”Ik walg soms van de instelling die ik bij spelers zie. Een bijzondere voetballer ben ik nooit geweest, maar op mijn mentaliteit was nooit iets aan te merken.”

”Die mentaliteit wil ik er hier ook instampen”, vervolgt Bos. ”Iedereen moet zijn best doen en sterallures accepteer ik niet. Ik behandel niemand op basis van een bepaalde status. Ik kijk altijd naar het teambelang. En als dan blijkt dat de beste spelers niet tot het beste team horen, dan zij dat zo.”

Bos wil Vitesse weer terug in de subtop krijgen. ”Voor Vitesse is de titel van AZ ook bemoedigend. Kampioen worden wij niet, maar voor de toekomst van de club zullen we een aantal jaren boven onze begroting moeten uitstijgen. Via prestaties moeten we het budget omhoog krikken, uiteindelijk ontstaat dan een sneeuwbaleffect.”