België in gesprek met Dick Advocaat

Ermin (TheClown1)
Louis van Gaal zou door zijn vraag om een uitgebreide technische staf te duur zijn voor de Belgische voetbalbond. Daarom zou de aandacht zijn gevestigd op Dick Advocaat als nieuwe bondscoach van België.

Hierdoor is Dick Advocaat de grootste kandidaat geworden. Het contract van de Nederlander loopt deze zomer af bij het Russische Zenit Sint-Petersburg. Eerder deze week werd Advocaat benaderd door de beleidsbepalers bij de Belgische bond. François De Keersmaecker leidde als voorzitter van de KBVB de delegatie tijdens het gesprek met de voormalige bondscoach van Oranje.

Op dit moment is Advocaat één van de best verdienende coaches van het Europese voetbal. Vorig jaar zorgde hij ervoor dat de UEFA Cup en de landstitel bij Zenit Sint-Petersburg werden binnen gehaald. De club zal er alles aan doen om de Nederlander een nieuw contract aan te bieden, zeker gezien zijn populariteit bij de fans en het bestuur.

Het geld is geen drijfveer meer voor de Nederlander. Hij wil graag dichter bij zijn familie wonen en daarnaast is het sportief perspectief zeer belangrijk. Het blijft vooralsnog onzeker of hij ingaat op het bod van de Belgen.

De komende weken moet de Belgische bond knopen doorhakken. Het bestuur dient een koers uit te zetten en een nieuwe coach te lokken met een ambitieus plan.