Fel gevecht verwacht om Carlton GT Cup

Wouter Kursten (Magneet)
Aanstaande zaterdag en zondag staat sporthal Lagewei in Barendrecht in het teken van de strijd om de Carlton GT Cup. Tijdens de nationale bekerstrijd geldt landskampioen Duinwijck als favoriet.

De belangstelling gaat naast Duinwijck ook uit naar de nummer 2 van de eredivisie, Van Zijderveld, en de andere playoffteams: Van Zundert VELO en BC Amersfoort. De Amersfoorters veroverden de laatste negen jaar maar liefst zeven keer de cup. De afgelopen vier jaar zelfs op rij.

Het toernooi is zeer sterk bezet. Zeven van de acht eredivisieclubs zijn present. Ze werden rechtstreeks geplaatst voor de achtste finales. De overige negen teams hebben zich via de voorrondes gekwalificeerd.

Aangezien er slechts twee teams geplaatst zijn, leidt dit tot verrassende duels in de beginfase van het toernooi. In de eerste ronde staan Van Zundert VELO en Van Zijderveld tegenover elkaar. En waarschijnlijk komt het al in de kwartfinale tot een confrontatie tussen Duinwijck en titelverdediger BC Amersfoort.

Overigens wijkt het systeem af van de eredivisie. In de badminton-topklasse bestaan de wedstrijden uit acht partijen; in het bekertoernooi gaat het om vijf partijen:

vrouwenenkelspel

mannenenkelspel

vrouwendubbelspel

mannendubbelspel

gemengddubbelspel

INDELING ACHTSTE FINALES
BC Duinwijck (1) - Van Zundert VELO 2
BC Amersfoort - BV Almere 2
Van Zijderveld 2 - DBV Diok
Roosterse BC - BC Mariken
BC Smashing - Conquesto
BC Duinwijck 2 - BC Victoria
BV Almere - BC Trilan
Van Zundert VELO - Van Zijderveld