Schaars hoopt op clementie

Wouter Kursten (Magneet)
Voordat het feest aan de kades van Alkmaar losbarstte was er nog die tumultueuze wedstrijd in de Amsterdam ArenA. AZ kwam voor, hield Ajax in de houdgreep, maar door een rode kaart van Stijn Schaars lukte het de Amsterdammers te ontkomen (1-1). Schaars baalde dat AZ haar spelletje niet kon spelen door een dwaling.

"Het is zuur dat ik een directe rode kaart krijg waar geel op z´n plaats is", ging hij tegenover Goal.com direct in op zijn overtreding op Vurnon Anita. "Ik schop hem niet en ga gewoon voor de bal. Daar heb je mee te dealen, want we hadden Ajax eigenlijk waar we ze hebben wilden."

"We stonden 0-1 voor, konden ons eigen spelletje spelen. Met de ruimte die zij in de tweede helft weg gaan geven weet je dat je weg kan counteren naar twee, drie nul. Dat hoopten we voort te zetten, maar dan krijg je zo´n kaart. Dan moet je de jongens gewoon een compliment geven dat ze overeind blijven."

Wat vond Schaars van het algehele optreden van Pieter Vink? "Ik heb gehoord dat de eerste penalty geen penalty was, maar ik heb net ook gezegd dat die man zijn werk naar eer en geweten doet. Dan zit-ie er ook wel eens naast. Bij mij was het geen rode kaart. Ik hoop dat de mensen van de arbitragecommissie daar ook rekening mee houden", aldus Schaars, die hoopt de laatste wedstrijd van het seizoen de schaal op het veld te mogen ontvangen van Henk Kesler.