Platje: "Hoog tijd dat ik weer scoorde"

Sjors (Sj0rSz)
FC Volendam heeft de mogelijke handhaving in de Eredivisie voor een groot deel aan Melvin Platje te danken. De spits fungeert dit seizoen vooral als invaller, maar weet dan ook altijd het verschil te maken. Dit weekend was hij verantwoordelijk voor de gelijkmaker tegen Roda JC (1-1).

"Ik had al vier wedstrijden niet gescoord, dus het was hoog tijd dat ik weer eens een doelpuntje maakte", was de droge reactie van Platje. "Het was een belangrijke goal, want nu blijven we boven Roda staan."

De speler van FC Volendam is inmiddels uitgegroeid tot 'supersub', dus zou men verwachten dat hij ook eens in de basis mag starten. Daarom besloot Platje met de woorden: "Natuurlijk wil ik het liefst in de basis beginnen, maar de trainer maakt zijn keuze. De andere jongens doen het natuurlijk ook goed voorin. En ik kom pas net kijken hè, het is mijn eerste seizoen in de Eredivisie. Ik zie het dus allemaal wel, ik probeer gewoon elke invalbeurt en elke training mijn best te doen. Hopelijk kiest de trainer dan een keer voor mij. Misschien zondag, als we thuis spelen tegen FC Groningen."