[NHL] Uitslag Blackhawks - Flames

Denny (nyny83)
De Chicago Blackhawks hebben een 3-2 voorsprong genomen in de serie tegen de Calgary Flames. Na een sterke openingsperiode waarin de Flames volledig gedomineerd werden werd uiteindelijk met 5-1 gewonnen. De Blackhawks krijgen nu de eerste kans om de volgende ronde te bereiken, uit bij de Flames.

In de eerste periode scoorde Chicago driemaal, de Flames hadden slechts evenzoveel schoten op doel. Captain Jarome Iginla had dan ook weinig positiefs te melden: "Ik was echt heel slecht vanavond. Het hele team trouwens, en we hebben geen excuus." De Flames hebben in ieder geval wel goed de kans gehad om Chelsea Dagger van de Fratellis uit hun hoofd te leren, het liedje dat bij elke goal van de Blackhawks gedraaid werd en uit volle borst door het ruim 22.000-koppige publiek werd meegezongen.

Pas in de tweede periode deden de Flames iets terug via een goal van Dustin Boyd. Alle hoop was echter snel vervlogen nadat Andrew Ladd ruim drie minuten later de 4-1 maakte. Na deze goal werd goalie Miikka Kiprusoff vervangen door Curtis McElhinney. Chicago-goalie Khabibulin, die bekende zich in de eerste periode een beetje verveeld te hebben met slechts drie schoten tegen, verwacht echter dat Kiprusoff weer sterk terugkomt: "Ik was wel een beetje verrast toen hij eruit werd gehaald, het was immers nog vroeg in de wedstrijd. Hij is echter een ervaren goalie en in de volgende thuiswedstrijd zal hij zich wel weer herstellen."

De goals van Chicago werden naast die van Ladd gemaakt door Brent Seabrook, Patrick Sharp, Kris Versteeg en Cam Barker. Verdediger Seabrook had daarnaast ook nog twee assists, evenals right wing Martin Havlat.