Sollied: "FC Twente completer dan AZ"

Sjors (Sj0rSz)
sc Heerenveen hield gisteravond één punt over aan het treffen met FC Twente. Na negentig minuten voetbal stond er namelijk 1-1 op het scorebord. Trond Sollied, trainer van de Friezen, complimenteerde de Tukkers na afloop van de wedstrijd.

"FC Twente is de meest complete ploeg in mijn ogen," liet de Noorse trainer tijdens de persconferentie weten. "Qua snelheid, fysiek en techniek. Maar AZ is ook een hele goede ploeg."

Steve McClaren, coach van FC Twente, nam de complimenten van zijn collega in ontvangst, maar was het er niet helemaal mee eens. "AZ heeft de competitie gewonnen, zij zijn de beste. En volgende week mogen wij ons met hen meten."

Volgens McClaren is het nieuwe puntverlies nog niet fataal om de tweede plaats te behouden. "We bevinden ons nog steeds in een goede uitgangspositie, we hebben niet verloren," aldus de trainer. Mocht Ajax zondag van AZ winnen, dan wordt de ploeg uit Enschede gepasseerd.

Sollied baalde overigens van de gelijkmaker, die Theo Janssen binnen tikte, maar had ook nog een positief woordje voor zijn ploeg over. "We hebben ons opnieuw geplaatst voor Europees voetbal, dat was ons doel. Ik ben trots op mijn spelers."