Doornbos debuteert op oval Kansas

Peterselieman
Robert Doornbos maakt dit weekend in de IndyCar Series zijn racedebuut op een oval. De Nederlander rijdt dit weekend op de Kansas Speedway alwaar hij in de top-10 hoopt te finishen.

De coureur die rijdt voor Newman/Haas/Lanigan testte afgelopen winter op de ovals van Texas en Homestead. "Op een oval rijden is zeker anders. Het voelde aan als een eerste schooldag. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten en hoewel ik veel informatie van het team had gekregen, moest ik het toch zelf doen. Nu ben ik er aan gewend en wil ik alleen maar sneller gaan. Ik ben nog steeds aan het leren, maar ik geniet er van. Mijn doel is om een foutloos weekend te rijden en ik het zou geweldig zijn om een sterk resultaat in de top-tien te behalen tijdens mijn eerste weekend in een oval."

Op de ovals kwalificeren de coureurs zich door een voor een enkele ronden op de baan te gaan rijden. De snelste man start dan vanaf de eerste startplek. "Ik ken dat systeem al uit de Formule 1, dus ik heb er wel ervaring mee. Op een oval zal het natuurlijk anders zijn en ik zal de juiste trucjes nog moeten leren," aldus Doornbos die daarvoor hulp krijgt van tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendyk.