[NHL] Uitslag Capitals - Rangers

Denny (nyny83)
De Washington Capitals hebben nog steeds kans om de volgende ronde te halen in de play-offserie tegen de New York Rangers. In de derde thuiswedstrijd werden de Rangers met 4-0 verslagen door onder meer twee goals van Matt Bradley. Rookie goalie Simeon Varlamov behaalde zijn tweede shutout.

De Capitals moeten ook hun volgende wedstrijd (uit) winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. Als ze deze winnen kunnen ze het thuis alsnog afmaken. "Dat is ons doel. We geven nooit op en blijven vechten," aldus sterspeler Alex Ovechkin, die een fantastische goal maakte. Hij omspeelde drie Rangers en de keeper Henrik Lundqvist voor de 4-0.

De eerder deze serie fantastisch keepende Lundqvist werd vandaag viermaal gepasseerd terwijl de Capitals slechts 21 schoten op doel lieten noteren. Naast de goal van Ovechkin werd hij gepasseerd door een breakaway van Bradley en een schot vanaf de zijkant van dezelfde Bradley. Het schot vanaf de zijkant glipte door de benen van Lundqvist. Verder wist Alexander Semin nog te scoren met een schot direct na de face-off. In de derde periode werd Lundqvist vervangen door Stephen Valiquette die zijn doel verder schoon hield.

Simeon Varlamov, de goalie van de Capitals, werd een stuk minder in de problemen gehad. Hij maakte twintig relatief eenvoudige reddingen. Zelfs in de powerplay van de Rangers had hij weinig te doen, aangezien New York in vier powerplay-mogelijkheden van ieder twee minuten slechts één schot op doel wisten te produceren. De Capitals zijn daarom nog volop in de race, maar de Rangers krijgen wel eerst de mogelijkheid om de serie thuis te beëindigen.

Klik hier voor de goal van Alexander Ovechkin.