Coureurs BMW Sauber missen top tien opnieuw

Sjors (Sj0rSz)
BMW Sauber is er opnieuw niet in geslaagd om een coureur in de top tien te krijgen. Tijdens de kwalificatie op het circuit van Bahrein, die vanmiddag werd verreden, kwamen Robert Kubica en Nick Heidfeld niet verder dan een respectievelijk dertiende en veertiende plaats.

"We wisten voor de kwalificatie al dat we het niet makkelijk zouden krijgen. We zijn gewoon niet snel genoeg," liet Kubica, die geen vlekkeloze kwalificatie kende, in een reactie weten. "In Q2 had ik bovendien veel moeite om grip in mijn zachte banden te krijgen en de radio werkte vandaag ook nog eens niet, dus het was heel moeilijk om vanuit de auto de bandendruk te finetunen. Verder hadden we nog eens twee kleine brandjes bij het bijtanken. Dit had geen invloed op het resultaat, maar het hielp ook niet."

Heidfeld dacht de oorzaak van de problemen al te weten. "Het is duidelijk dat we snelheid te kort komen, en we wachten dan ook op de aerodynamische verbeteringen die we in Barcelona zullen krijgen. Een kleine troost is dat we het voor de kwalificatie al wisten," aldus de Duitser. "De balans verschillende erg van run tot run. In mijn tweede run in Q2 was ik sneller dan de eerste, maar langzamer dan in Q1. Ik vocht gewoon hard om wat te kunnen met de auto, en miste in bocht 9 de apex. De kans dat we punten halen is klein, maar we zullen niet opgeven en alles proberen."