Ook Van Basten mist leider bij Ajax

Sjors (Sj0rSz)
Luis Suárez gaf eerder al aan een leider te missen bij Ajax. Nu zegt ook Marco van Basten, trainer van de Amsterdammers, dat de ploeg een leidinggevende persoon moet hebben. De selectie van de ploeg uit de hoofdstad bestaat namelijk veelal uit jonge spelers.

"Je zit met het gegeven dat leiderstypes doorgaans de jongens zijn die al jaren bij een club rondlopen," begon Van Basten zijn verhaal. "NEC heeft Pothuizen op het veld en in de kleedkamer, NAC heeft Penders en AZ heeft Schaars. Op veel meer namen kom ik niet in de Eredivisie. Van de jongens die bij ons in de as kunnen spelen, loopt alleen Gabri al meerdere jaren bij de club rond. En hij is geen speler die zich verbaal laat gelden."

Van Basten slaagde er dit seizoen niet in om met Ajax kampioen van Nederland te worden. "Je kunt ondertussen een rijtje opsommen hoor, van trainers die de laatste tien jaar geen kampioen zijn geworden met Ajax: Wouters, Adriaanse, Blind, Ten Cate, Koster. Dan heb je het over jong, oud, ervaren, onervaren. Het bevestigt mij in wat ik eerder al stelde: dat het probleem van de club dieper ligt en complexer is."