Organisatie F1-race Donington aangeklaagd

Peterselieman
Het lijkt er op dat de Formule 1-race op het circuit van Donington Park in 2010 in gevaar komt. De organisatoren van de race zijn door de eigenaren van het circuit Wheatcroft and Son Ltd voor de rechter gesleept wegens een betalingsachterstand van 2,75 miljoen euro.

Het gaat om een leasecontract dan Donington Ventures in 2007 met Wheatcroft and Son is aangegaan met een looptijd van 150 jaar. "Donington Ventures heeft er constant in gefaald om de financiële verplichtingen uit de huurovereenkomst na te komen, ondanks verschillende toezeggingen. We hebben juridische stappen zo lang mogelijk uitgesteld, maar hebben nu geen andere keuze dan de nog openstaande huur te vorderen en het huurcontract te beëindigen," aldus Kevin Wheatcroft in een verklaring.

Vanaf 2010 zou de Grand Prix van Groot-Brittannië voor 10 jaar op het verbouwde circuit worden gehouden. Dit is door de aanklacht een stuk minder zeker geworden. Mocht de Formule 1-race niet op Donington plaats kunnen vinden volgend jaar, dan verdwijnt deze van de kalender. Silverstone is volgens Bernie Ecclestone niet meer in beeld als vervangend circuit.