Verhalen rond vertrek Mercedes aangewakkerd

Peterselieman
Bestuursvoorzitter van Daimler Helmut Lense wil dat Mercedes uit de Formule 1 stapt. De aandeelhouders hebben er volgens hem geen vertrouwen meer in dat deelname aan de Formule 1 noodzakelijk is. Eerder deze maand doken er al geruchten op dat Mercedes uit de sport zou vertrekken.

In de Stuttgarter Zeitung meldt dat Lense het niet aan de aandeelhouders kan verkopen dat Mercedes nog in de Formule 1 actief is, terwijl de auto-industrie aan het vergroenen is. "Dit is het juiste moment om een signaal af te geven door uit de sport te stappen en ons meer te gaan richten op milieuvriendelijke ontwikkelingen voor onze straatauto’s," aldus Lense die twee miljard euro moet bezuinigen.

Mercedes Motor Sport-baas Norbert Haug is het van belang voor Mercedes om in de Formule 1 aanwezig te zijn. "Als wij er niet van overtuigd waren dat wij door de Formule 1 meer auto’s zouden verkopen, waren we hier niet geweest", aldus Haug tegen het Duitse persbureau DPA.

Mocht Mercedes zich terug moeten trekken uit de Formule 1, dan heeft dit verstrekkende gevolgen. De Duitse autofabrikant is eigenaar van 40% van de aandelen van McLaren en levert dit seizoen motoren aan Brawn GP en Force India.