Kroon rekent op zware Luik-Bastenaken-Luik

Sjors (Sj0rSz)
Karsten Kroon rekent aanstaande zondag op een zware editie van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Dit heeft de Nederlander, die in dienst van Team Saxo Bank rijdt, tegenover het ANP laten weten.

"Normaal brak ik elk jaar op de Saint-Nicolas, of zoals vorig jaar op die nieuwe beklimming daar vlak voor," aldus Kroon, die hiermee naar zijn gewijzigde voorbereiding voor de voorjaarsklassiekers refereerde. "Dit jaar heb ik een iets ander programma gehad dan vorige jaren. Zo heb ik na de Ronde van Vlaanderen een week hard getraind en heb ik 's zondags nog een koers in Spanje gedaan. De zaterdag voor de Gold Race heb ik ook nog hard getraind om spanning op de benen te hebben. Ik denk wel dat dit heeft geholpen, ik hoop er ook zondag nog van te mogen profiteren."

Toch ziet Kroon ook nog wel een kans om zondag hoog te eindigen. "Ik denk dat de finish in Luik me iets beter ligt dan die in de Gold Race, omdat het een vlakke is. Het wordt opnieuw een Battle of the Fittest. Wie er wint? De sterkste van de sterksten."