Robinho: "Geen spijt van overstap naar Man City"

Niels (DerMeister)
De Braziliaan Robinho baarde afgelopen zomer opzien door voor een miljoenenbedrag Real Madrid in te ruilen voor Manchester City. Een groot succesverhaal is zijn periode in Engeland tot nu toe echter niet.

Robinho werd verdacht van verkrachting, maakte ruzie met manager Mark Hughes om vervolgens zomaar het trainingskamp op Tenerife te verlaten en werd onlangs zelfs beschuldigd van drugsgebruik door voetballegende Pelé. Daarentegen viel er afgelopen weekend weer eens iets positief over Robinho te melden. De aanvaller scoorde in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen West Bromwich Albion. Ondanks alle incidenten en de teleurstellende klassering van City blijft de Braziliaan positief gestemd wat betreft de toekomst.

"Ik heb absoluut geen spijt van mijn overstap naar deze club", zegt de 25-jarige Robinho in de Engelse media. "Dit is pas mijn eerste jaar en ik ga proberen ieder jaar beter te worden. Hopelijk ben ik hier in de toekomst nog gelukkiger. Mijn doel is in ieder geval om een lange tijd te blijven."

Zijn relatie met Hughes is volgens Robinho goed. "De trainer geeft me het volledige vertrouwen en het team helpt me om mijn beste voetbal te laten zien. Mijn verstandhouding met Hughes is dan ook uitstekend. Hij is een topmanager."