Man Utd op titelkoers, Chelsea speelt gelijk

Sjors (Sj0rSz)
Manchester United heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Engelse titel. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson won met 2-0 van Portsmouth en zag concurrent Chelsea afhaken in de titelstrijd. De mannen van Guus Hiddink speelden namelijk gelijk tegen Everton (0-0).

Manchester United kende een goede start van het duel en stond binnen tien minuten al op voorsprong. Een voorzet van Giggs werd door Rooney naar een doelpunt gepromoveerd. Voor de rest hadden The Mancunians de score al verder uit kunnen bouwen, maar men faalde in de afronding en ook keeper James was goed bij de les.

Ook in het tweede bedrijf bleef Manchester United het duel controleren en kwam Portsmouth er nauwelijks aan te pas. Toch duurde het tot de 82e minuut voordat er weer gescoord werd. Carrick faalde oog in oog met James niet en verdubbelde de score voor de thuisploeg.

Chelsea ondervond veel moeite tegen Everton, dat in de eerste helft een aantal mogelijkheden tot scoren kreeg. Met name de Braziliaan Jô mocht zich na afloop van het duel eens achter de oren krabben. De aanvaller kreeg een aantal prachtige kansen, maar wist de bal niet in de touwen te werken.

Na de thee leek Chelsea zich te herpakken, maar het was Everton dat de beste kans op de openingstreffer kreeg. Voormalig Ajacied Pienaar, die helemaal vrij stond, presteerde het echter om de naast het doel van keeper Cech te werken. In de extra tijd leken The Blues de drie punten alsnog te pakken, maar het schot van Drogba raakte slechts de lat.