Wiese grote held Werder in bekerclash tegen HSV

Olga (Nuongirl)
Werder Bremen heeft de eerste clash tegen Hamburger SV winnend afgesloten. In de halve finale van de DFB-Pokal was Werder-doelman Wiese de grote held. Hij stopte drie strafschoppen in de beslissende strafschoppenserie.

Het was een ietwat vreemde gewaarwording in de Nordbank Arena, de thuishaven van Hamburger SV. Waar normaliter de thuisploeg domineert, nam Werder het heft vanaf de eerste minuut in handen. De beste kansen waren dan ook, niet geheel verrassend, besteed aan de bezoekers. Hugo Almeida wist na zes minuten geen richting te geven aan een voorzet, waardoor HSV overeind bleef. Na elf minuten lag de bal toch achter Frank Rost in het doel. De doelman tikte een vrije trap van Diego tegen de lat, maar kon niet voorkomen dat Per Mertesacker de 0-1 maakte.

HSV rommelde maar wat aan en wist via José Paolo Guerrero na achttien minuten het eerste Hamburgse wapenfeit aan te tekenen. In het vervolg van de eerste helft hield Werder gemakkelijk stand. De thuisploeg daarentegen had veel moeite met de stugge defensie van de gasten.

Een goed begin na rust leverde HSV de eerste goede mogelijkheid op. Een voorzet van Marcell Jansen werd licht aangeraakt door Werder-goalie Tim Wiese, waardoor Jonathan Pitroipa op het verkeerde been stond om de trekker over te halen. De Noord-Duitsers zakten na het goede begin van het tweede deel weer een beetje in en lieten het initiatief aan Werder.

Zonder enige twijfel viel de gelijkmaker dan ook onverwacht. Ivica Olic faalde oog in oog met Wiese in eerste instantie, maar vervolgens toucheerde hij een schot van Guy Demel dusdanig, dat deze wel in het doel belandde: 1-1. Nadien liepen de gemoederen hoog op en kreeg David Jarolim nog een rode kaart.

De verlenging leverde geen winnaar op, ondanks enkele goede kansen voor Hamburger SV, dat via Olic en invaller Piotr Trochowski twee prima mogelijkheden kreeg. Pitroipa kreeg een minuut voor het einde van de wedstrijd de beste kans na een goede combinatie, maar op zijn weg naar het doel kwam Wiese fantastisch uit als zijnde kamikazepiloot. Daarmee had de doelwachter zich alvast voorbereid op katachtige acties om strafschoppen te stoppen. De penalty's van Jerome Boateng, Olic en Jansen werden door Wiese gekeerd waardoor Werder finalist is.