Sollied: "Jackpot voor Heerenveen"

Niels (DerMeister)
Woensdagavond plaatste SC Heerenveen zich voor de finale van de KNVB-beker. FC Volendam werd in eigen huis met 2-0 verslagen en zo stoomde de ploeg van trainer Trond Sollied door naar de eindstrijd.

Sollied sprak na afloop over de 'jackpot' voor zijn ploeg en over een ticket voor Europees voetbal, die dankzij deze overwinning zo goed als binnen is. "We hebben voor de zekerheid nog een puntje nodig. Dat moeten we dan zaterdag maar binnenhalen", aldus de Noorse trainer tegenover de camera's van RTL7.

Aanstaande zaterdag wacht een kopie van de finale van de KNVB-beker, namelijk de wedstrijd tegen FC Twente. "'FC Twente heeft een sterk collectief", aldus Sollied. "Ze spelen goed en positief voetbal. Tegen dergelijke teams spelen wij graag. Het is zaterdag een mooie test voor de finale in De Kuip."

Tenslotte deelt Sollied zijn mening over de wedstrijd: "heb er een goed gevoel bij. We hebben het onszelf alleen te moeilijk gemaakt. In de eerste helft hadden we 0-2 en 0-3 moeten maken. Nu kwamen we in de tweede helft nog in de problemen. Dat was ook de verdienste van Volendam, dat zich volgens mij zeker gaat redden in de eredivisie."