Force India komt met dubble diffuser

Peterselieman
Het Formule 1-team van Force India zal in Bahrein na McLaren en Renault het derde team in de Formule 1 zijn dat na de uitspraak van het Court of Appeal van de FIA de dubbele diffuser introduceert. Teambaas en eigenaar Vijay Mallya verwacht dat het team een grote stap voorwaarts gaan maken.

"We introduceren een nieuwe vloer en een interim-diffuser. Behalve deze zaken willen we ook de nieuwe beweegbare vleugel gebruiken en zijn de sidepods veranderd om het totaalplaatje met de achterkant beter te laten kloppen. Deze ontwikkelingen waren al gepland sinds het debuut van de VJM02 en het zal zeker een flinke stap voorwaarts betekenen voor het team," aldus Mallya die hoopt dat het team een stap naar voren kan maken nu.

De Indiër denkt niet dat een van de coureurs op een positie kan rijden zoals Adrian Sutil in China deed. "We weten dat het moeilijk wordt om punten te scoren. Dat moeten we in Bahrein dan ook niet als doel hebben. Adrian wist ons uiteindelijk doel natuurlijk bijna te bereiken, maar we moeten de Chinese Grand Prix niet als graadmeter voor ons kunnen beschouwen."