[NHL] Uitslag Sharks - Ducks

Denny (nyny83)
De San Jose Sharks hebben in hun eerste uitwedstrijd het zicht op de volgende ronde behouden. Na twee verloren thuiswedstrijden werd nu met 4-3 gewonnen van de Anaheim Ducks en weten ze hoe ze Anaheim-goalie Jonas Hiller kunnen verslaan.

Belangrijkste spelers aan de Sharks-kant waren verdedigers Dan Boyle en Rob Blake, de ervaren rotten die dit seizoen zijn gehaald en die al Stanley Cup ringen hebben gewonnen bij hun vorige clubs. Dan Boyle maakte twee goals en een assist, Rob Blake voegde daar nog een goal en een assist aan toe. De winnende treffer werd echter gemaakt door captain Patrick Marleau in een overtalsituatie.

Deze wedstrijd werd bovendien aangetoond dat ook Anaheim-goalie Jonas Hiller slechts een mens is. Hij stopte 77 van de 79 schoten in de eerste twee wedstrijden, maar Boyle was al het gepraat over de goalie inmiddels aardig zat: "Om eerlijk te zijn werd ik een beetje moe over dat gepraat over Hiller, hopelijk is dat nu even over. Hij is een goede goalie, dat weten we allemaal, ook al is het zijn eerste jaar in de play-offs."

Boyle was vooral ook blij dat de Sharks mentaal erg sterk bleken. Drie keer gaven zij hun voorsprong weg, maar bleven erin geloven. Rookie Bobby Ryan, verdediger James Wisniewski en verdediger Chris Pronger scoorden namelijk steeds nadat de Sharks op voorsprong kwamen een tegengoal. De Ducks zullen de komende wedstrijd moeten winnen om te voorkomen dat de Sharks hun thuisvoordeel weer volledig terugwinnen.