[NHL] Uitslag Blue Jackets - Red Wings

Denny (nyny83)
De Red Wings hebben naast het play-offdebuut van de Blue Jackets nu ook hun eerste thuiswedstrijd ooit in de NHL play-offs verpest. Detroit kwam al na een minuut op voorsprong en gaf deze de rest van de wedstrijd niet meer uit handen. De eindstand was 4-1 voor de Red Wings.

De Red Wings staan nu 3-0 voor op de Blue Jackets en hebben dus kans om ze te sweepen, en dat is wederom te danken aan een sterk optreden van Chris Osgood. Hij stopte 31 van de 32 schoten. Elf daarvan kwamen in de eerste periode, de enige periode waarin de Blue Jackets sterker waren dan de Red Wings. Ondanks een 11-9 voordeel in aantal schoten stapten de Blue Jackets toch met een 2-0 achterstand de kleedkamer in.

De eerste goal werd gemaakt uit een rebound door Tomas Holmstrom. Dan Cleary maakte de tweede vlak voor het einde van de periode met een heuse spin-o-rama vlak voor goalie Steve Mason. De Red Wings bleken achteraf vooral goed de eerste tien minuten door te willen komen vanwege de atmosfeer die waarschijnlijk in het stadion zou hangen bij het play-offdebuut van de Blue Jackets: "We hebben van tevoren vooral over de atmosfeer gepraat en besloten dat als we geduldig bleven zelfs voordeel uit deze sfeer konden halen. Dat is prima gelukt," aldus Red Wings-coach Mike Babcock.

De overige twee goals van de Wings werden gemaakt door Henrik Zetterberg. R.J. Umberger scoorde drie minuten voor tijd de enige Blue Jackets-treffer voor tijd de 3-1, maar dit mocht niet meer baten.