Van der Sar: "Dit is nu eenmaal geen damclub"

Olga (Nuongirl)
Er staan Manchester United zeer belangrijke weken te wachten. De beslissende fase van de Premier League staat voor de deur, terwijl binnenkort ook het tweeluik met Arsenal in de halve finale van de Champions League wacht. Drukke tijden dus ook voor doelman Edwin van der Sar.

"Het zijn drukke tijden, maar dit is natuurlijk wel een heerlijke fase in het seizoen", aldus de ervaren sluitpost tegenover Voetbal International. "Je zit deze weken als speler van Manchester United veel in het vliegtuig en hopt van het ene hotel naar het andere, maar dat is geen verrassing. Dit is nu eenmaal geen damclub."

Zelf krijgt Van der Sar af en toe een wedstrijd rust van Ferguson. "Voor mij is de fysieke belasting als doelman uiteraard minder dan voor pakweg een middenvelder, maar in vergelijking tot het vorige seizoen laat ik toch iets meer wedstrijden schieten. Thuis pak ik mijn rust. Ik ben veel met de kinderen bezig, breng ze naar school en help ze met hun huiswerk", zegt de doelman en vader over zijn eigen fysieke gesteldheid.

United lijkt dit seizoen minder te swingen dan vorig seizoen. Van der Sar hierover: "Het oogt misschien minder sprankelend omdat we veel wedstrijden met een kleine marge hebben gewonnen en vaak de nul hebben gehouden. Dan krijg je voor de buitenwacht langzaamaan een degelijk, zakelijk imago. Maar aan onze speelstijl is in vergelijking met het vorige seizoen niets veranderd. We blijven een voetballende ploeg die zeker niet opeens defensiever is gaan spelen. Zo'n speelstijl past überhaupt niet bij ons."