Sparta test jonge aanvaller van Heerenveen

Michel (methodmich)
Sparta Rotterdam zal de komende twee weken beoordelen of Samuel Armenteros een aanwinst kan zijn voor de club. De achttienjarige aanvaller van SC Heerenveen komt een stage afwerken op het Kasteel.

De linksbenige Zweedse aanvaller werd als groot talent gezien, maar kan nog niet echt doorbreken in Friesland. Armenteros speelde zestien keer in Jong Heerenveen en wist in die duels twee keer te scoren. Hij was voornamelijk invaller. De aanvaller heeft naast een Zweeds ook een Cubaans paspoort en mag transfervrij vertrekken bij Heerenveen.

In Friesland wordt hij getraind door Jan de Jonge, toevalligerwijs de voornaamste kandidaat om trainer te worden bij Sparta. Volgens De Jonge speelde dit echter geen rol bij de keuze van Armenteros om stage te gaan lopen bij Sparta: "Dat is stom toeval. Samuel Armenteros heeft voetballend heel veel kwaliteiten. Maar onderweg is er wel iets misgegaan, anders had hij wel bij Heerenveen in het eerste elftal gespeeld. Ik heb onlangs een gesprek met hem gehad en toen heb ik hem verteld dat hij moet vertrekken uit Friesland. Een andere omgeving kan hem misschien goed doen", zegt de trainer. Sparta en SC Heerenveen hebben een samenwerkingsverband.