Liuzzi hoopt op terugkeer in Formule 1

Sjors (Sj0rSz)
Vitantonio Liuzzi hoopt in 2010 zijn rentree in de Formule 1 te maken. De Italiaanse coureur is dit seizoen testrijder bij Force India en hoopt volgend jaar voor hetzelfde team in de hoogste autosportklasse uit te komen.

De contracten van de huidige coureurs bij Force India, Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella, lopen na dit seizoen. De overeenkomst van Liuzzi loopt nog door tot medio 2011, dus het is aannemelijk dat hij volgend jaar zijn rentree zal maken. "Ik heb er veel vertrouwen in. Ik heb goede kansen om met Force India weer in de Formule 1 te racen," liet de Italiaan weten.

Dit jaar zal Liuzzi ook nog in de A1GP te zien zijn. Twee weken geleden beleefde hij zijn debuut en eiste direct pole-position voor zich op. "De beslissing om in de A1GP te racen heb ik samen met Force India genomen, omdat een derde rijder dit jaar niet maar kan testen. We hebben ook aan de GP2 gedacht, maar dit was niet mogelijk," lichtte de Italiaan toe. "De A1GP houdt me scherp voor een terugkeer in de Formule 1 in 2010."