Binnen twee weken duidelijkheid voor Sparta

Wouter Kursten (Magneet)
Sparta Rotterdam wil dolgraag Jan de Jonge aanstellen als nieuwe trainer zodra de club zich heeft weten te handhaven in de Eredivisie. De Jonge, momenteel hoofd opleidingen bij SC Heerenveen, ziet het wel zitten om hoofdtrainer te worden op Het Kasteel, zo vertelt zijn zaakwaarnemer Rob Groener.

"Technisch manager Richard Grootscholten heeft zich bij Heerenveen gemeld", weet Groener het Algemeen Dagblad mede te delen. "De vraag is nu wat Jan precies wil"

"Er staat iets in zijn contract dat een vertrek mogelijk maakt. Al is het ons ook duidelijk dat Heerenveen het liefst heeft dat hij niet vertrekt. Veel hangt ook af van de strijd van Sparta tegen degradatie. Als dat goed afloopt, is de kans groter dat Jan naar Rotterdam wil. Binnen twee weken is er duidelijkheid."

"Ik kan er zelf weinig over zeggen", is de reactie van de hoofdpersoon in deze kwestie. "Alle contacten lopen via Rob Groener. Uiteraard ken ik Sparta goed. Het is een schitterende club met veel historie. Bovendien loopt er veel talentvolle jeugd rond en ik heb in het verleden bewezen daar goed mee uit de voeten te kunnen."