Ecclestone: "Ook Dennis moet zich verantwoorden"

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone is van mening dat voormalig McLaren-teambaas Ron Dennis niet buiten schot zal blijven bij de zaak die volgende week bij de World Motor Sport Council dient. McLaren zou tegen de stewards in Australië gelogen hebben over het inhalen van Lewis Hamilton door Jarno Trulli.

Dennis was aanwezig in Australië, maar McLaren ontkent dat de Brit ergens van af wist. Alleen sportief directeur Dave Ryan werd door het team uit Woking aangewezen als zondebok voor de leugens tegenover de FIA. Hij werd dan ook na een dienstverband van 35 jaar bij het team ontslagen.

Zowel Dennis als Ryan hoeven niet voor het Council te verschijnen, maar dat maakt volgens Ecclestone niet uit. "Dat Ron nu uit de Formule 1 is vertrokken, maakt helemaal niets uit. Ik weet niet of hij zich heeft teruggetrokken om meer afstand te nemen van het team, maar voor de raad maakt dat ook geen enkel verschil. Zij willen nog steeds uitzoeken wat er precies gebeurd is bij de wedstrijdleiding," aldus de Brit tegen The Daily Mail.

Mocht McLaren veroordeeld worden voor de leugens tegenover de Stewards in Autstralië, dan wacht het team uit Woking mogelijk een zware straf. Hierbij behoort uitsluiting voor enkele races tot de mogelijkheden.