[NHL] Uitslag Capitals - Rangers

Denny (nyny83)
Uitgerekend in de eerste uitwedstrijd wisten de Washington Capitals goed door de verdediging van de Rangers en langs goalie Henrik Lundqvist te komen. Het werd 4-0, waardoor de stand in de serie op 2-1 in het voordeel van de Rangers komt. De Rangers hebben nu nog wel een thuiswedstrijd voor de boeg.

Alexander Ovechkin, topscorer van de Capitals, wist niet te scoren maar speelde wel een opvallende rol. Hij verdedigde goed mee en voorkwam onder anderen een break-away van Lauri Korpikoski, en maakte twee assists. Een andere opvallende rol werd gespeeld door goalie Simeon Varlamov, de rookie goalie die weer mocht starten in plaats van Jose Theodore die erg matig speelde in de eerste wedstrijd. Varlamov liet zich niet afleiden door beroepsprovocateur Sean Avery en wist alle 33 schoten te stoppen. Volgens de Capitals-coach komt dit onder anderen door de taalbarriere: Varlamov spreekt amper een woord Engels.

Sean Avery deed overigens meer kwaad dan goed met zijn gedrag en fysieke spel, want hij moest in totaal 18 penalty-minuten uitzitten. De Capitals konden daardoor twee powerplay-goals maken, en de Rangers konden niet meer terug in de wedstrijd komen. Verdere opvallende spelers waren Alexander Semin, die dit jaar zijn beste seizoen draait, en Nicklas Backstrom. Semin maakte twee goals en een assist en Backstrom gaf drie assists.

De Capitals namen dit keer een stuk minder schoten uit kansloze positie, en dit bleek de sleutel tot de overwinning. In plaats van een gemiddelde van 25 geblockte schoten, werden er deze wedstrijd slechts 13 geblockt. Bovendien werd de verdediging van de Rangers door de goede passing veel beter uit positie gespeeld.