FC Volendam dichtbij Europees voetbal

Sjors (Sj0rSz)
FC Volendam kan in theorie Europees voetbal gaan spelen, maar dan moet de ploeg woensdagavond wel de bekerwedstrijd van SC Heerenveen winnen. Daarnaast moet de andere halve eindstrijd, die tussen NAC Breda en FC Twente gaat, door de ploeg uit Enschede worden gewonnen.

Het meest gunstige scenario voor FC Volendam is dat FC Twente zich voor de voorrondes van de Champions League plaatst. Of het gebeurt, is nog maar de vraag. De ploeg uit Enschede heeft namelijk maar één punt meer dan Ajax, dat momenteel op de derde plaats staat. Bovendien moeten de Tukkers van NAC Breda zien te winnen. Mocht één van de twee punten niet lukken, dan moeten de Volendammers de beker winnen om naar Europa te mogen.

Frans Adelaar, coach van FC Volendam, spreekt nu al van een gigantische stunt, mocht de ploeg uit het Palingdorp inderdaad Europa in gaan. "Criticasters zullen roepen dat dat slecht is voor het Nederlandse voetbal, maar daar heb ik niets mee te maken. Als wij Ajax, Roda JC en Heerenveen uitschakelen, hebben we het verdiend om de finale te spelen."

Om te winnen zal FC Volendam wel vol op de aanval moeten gaan spelen. Adelaar liet weten dat de kans zeer groot is dat dit gaat gebeuren. "Angst is een slechte raadgever. We gaan uit van eigen kracht en dat is aanvallend voetbal. Wij willen door in de beker en voor Heerenveen is na de nederlaag in Utrecht het belang van de beker alleen maar toegenomen. Alle ingrediënten voor een heerlijke pot bekervoetbal zijn aanwezig. Ik verwacht een mooie voetbalavond."