Pound: "Armstrong mocht niet douchen"

Sjors (Sj0rSz)
Dick Pound is van mening dat Lance Armstrong, tijdens de dopingcontrole van 17 maart, weldegelijk de fout in is gegaan. De voormalig baas van het World Anti-Doping Agency (WADA) zegt namelijk dat de Amerikaan geen douche had mogen nemen.

"Er kan geen twijfel over bestaan: zodra een controleur zich meldt, moet de atleet onder diens toezicht blijven," aldus Pound in een reactie. "Armstrong, die zich toch de meeste geteste atleet ter wereld noemt, weet dat."

"Toch vindt hij een uitvlucht om te gaan douchen voor hij zich laat testen," ging Canadees verder. "In die twintig minuten kun je met een sonde zuivere urine in je blaas aanbrengen, of je kunt massa's water drinken om de urine te verdunnen."

Volgens Pound kan het akkefietje vervelende gevolgen voor Armstrong gaan hebben. "Het AFLD kan dit beschouwen als een geweigerd test. In dat geval wordt hij geschorst. In het beste geval zien ze het als een gemiste controle. Zo kan Armstrong er drie hebben in een periode van 18 maanden. In dat geval wordt hij voorlopig niet geschorst."