Wegereef verklaart gedrag Afellay

Sjors (Sj0rSz)
Ibrahim Afellay vierde afgelopen zondag de derde treffer van voor PSV, tijdens het duel tegen Ajax (6-2), op een opvallende manier. De middenvelder richtte zich namelijk tot Jan Vertonghen en treiterde de verdediger van de Amsterdammers, die vlak daarvoor opzichtig in de fout ging.

"Zijn gedrag was een reactie op een akkefietje in de heenwedstrijd," legde arbiter Jan Wegereef uit. Vertonghen speelde de bal te kort terug op doelman Kenneth Vermeer. Deze werd dan ook onderschept door Nordin Amrabat, die de geboden kans benutte. Na de treffer richtte de jonge speler zich even tot de verdediger van Ajax.

"In de heenwedstrijd schijnt het omgekeerde te zijn gebeurd," ging Wegereef zijn verhaal verder. "Jan Vertonghen heeft een Ajax-doelpunt destijds zo uitbundig gevierd en Afellay iets toegevoegd, waardoor die genoodzaakt voelde wraak te nemen."

Wegereef gaf overigens wel toe de reactie van Afellay gemist te hebben. De arbiter werd er namelijk door Darío Cvitanich op gewezen. "Ik heb Afellay gezegd dat hij beter zijn benen kon laten spreken en vanaf dat moment heeft hij zich ook gedragen."