[NHL] Uitslag Capitals - Rangers

Denny (nyny83)
De Washington Capitals hebben ook in hun tweede wedstrijd tegen de Rangers het thuisvoordeel niet kunnen uitbuiten. Zij wisten Rangers-goalie Henrik Lundqvist niet te passeren en verloren met 1-0. De winnende treffer werd gemaakt door Ryan Callahan.

De treffer van Callahan was al op het derde schot van de Rangers, waarmee het play-offdebuut van rookie-goalie Simeon Varlamov al snel werd verpest. De goalie herpakte zich echter snel en wist zijn doel verder schoon te houden, waardoor de Capitals tot aan het einde van de wedstrijd kans hadden om de gelijkmaker te scoren. Varlamov mocht starten ten koste van Jose Theodore die in de eerste wedstrijd geen beste indruk maakte en stopte 23 van de 24 schoten.

De Capitals hadden vooral moeite met de verdediging van de Rangers. Capitals-sterspeler Alex Ovechkin had weliswaar zes schoten op doel, maar ook zeven van zijn schoten werden geblockt. Toch was dit geen verrassing voor Capitals-coach Bruce Boudrea: "Toen Tampa Bay, het toenmalige team van John Tortorella, de Stanley Cup won, hadden ze ook de meeste geblockte schoten in tijdens de play-offs, dus dat is niets nieuws." . Dit keer hadden maar liefst veertien van de achttien schaatsers van de Rangers een geblockt schot.

Nu kwam dat niet alleen door de Rangers, maar ook deels door de Capitals zelf. Veel schoten waren afstandsschoten vanaf de zijkant, schoten die makkelijk te blocken zijn en makkelijk te stoppen zijn voor de goalie. Bovendien wisten de Capitals voor de tweede wedstrijd op rij niet genoeg mensen voor het net te krijgen voor de screen of deflection. De enige keer dat de puck daadwerkelijk langs Lundqvist ging was toen Ovechkin op de paal schoot met nog zes minuten te gaan.