Red Bull-coureurs zeer blij met overwinning

Jan Willem (WEST)
Sebastian Vettel is erg blij dat hij Red Bull in China de allereerste zege mocht geven. De Duitser die van pole vertrok en nagenoeg een foutloze race. Om het feest bij Red Bull compleet te maken eindigde Mark Webber op een tweede plaats.

Vettel: "Het was een goede beslissing om de race achter de Safety Car van start te laten gaan. Op veel plekken stond er een laag water op de baan. In sommige bochten ging het wel, maar in andere bochten hadden we erg veel last van aquaplaning. De omstandigheden bleven hele de race erg lastig."

"Nadat de race echt van start was gegaan, moesten we snel een gat zien te slaan naar de rest van het veld, gezien onze strategie. Gelukkig lukte dat. We hadden in de race nog wel veel last van aquaplaning. Soms wist ik de auto nog maar net op de baan te houden. Vooral de laatste bocht was een probleem. Die loopt een beetje af en daar stroomde het water echt naar beneden. Je moest in die bocht erg uitkijken bij het remmen en het omlaag schakelen."

De Duitser vervolgde "Ik ben erg blij dat ik opnieuw een race heb weten te winnen. En weer was het in de regen. Het mag van mij wel vaker regenen", lachte de Duitser, die vorig jaar Scuderia Toro Rosso nog de eerste overwinning bezorgde door de Italiaanse Grand Prix te winnen. "De auto was fantastisch. Het team heeft erg goed werk geleverd. Zaterdag hadden we nog problemen met de betrouwbaarheid, maar het team heeft dat afgelopen nacht goed weten op te lossen. Het is geweldig dat Red Bull er meteen een dubbelzege van heeft weten te maken. Ik ben extreem blij."

Ook Mark Webber kan tevreden terug kijken op de race. De Australiër haalde zijn beste resultaat uit zijn Formule 1-carrière. "Ons team heeft veel meegemaakt de afgelopen jaren. Vandaag was de auto erg goed en wisten Sebastian en ik elkaar ook flink te pushen. Het was door de condities wel een erg moeilijke race. Halverwege de wedstrijd waren de condities wel wat beter, maar tegen het einde werd het zicht weer minder. Dit was het beste resultaat in mijn carrière en dat geeft veel voldoening. Ik hoop nu in de toekomst nog een plekje hoger te kunnen eindigen."

"Voor Red Bull was dit een geweldig resultaat", vervolgde hij. "Ze hebben hier vijf jaar aan gewerkt en hebben nu meteen een dubbelzege gekregen."