Vogels, Rijnsburg kampioen, degradatie Geinoord

Michel (methodmich)
De eerste beslissingen in de zaterdaghoofdklasse zijn vanmiddag gevallen. Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels mochten zich tot afdelingskampioen kronen, Geinoord is gedegradeerd.

Rijnsburgse Boys, dat het gehele seizoen domineerde in de hoofdklasse A en pas één keer verloor, werd kampioen door een 2-0 overwinning op Quick Boys. Concurrent Capelle, dat ook punten moest verspelen om de titel mogelijk te maken, verloor kansloos met 3-0 bij Katwijk. De Uien zijn hierdoor voor de derde keer in vier jaar afdelingskampioen.

IJsselmeervogels doet het zelfs nog iets beter. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg pakten de vierde afdelingstitel in vijf seizoenen, tevens de dertigste in de clubhistorie. IJsselmeervogels had dit seizoen geen specifieke concurrenten in de titelrace. De achtervolgers wisselden wekelijks en waren stuk voor stuk niet constant genoeg. Vandaag won IJsselmeervogels met 1-6 bij Geinoord.

De titel van IJsselmeervogels viel daarom samen met een degradatie. Voor Geinoord uit Nieuwegein viel het doek. De ploeg promoveerde vier jaar geleden voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de hoofdklasse en hield het er knap drie seizoenen achter elkaar uit. Dit seizoen lukte het niet. Met vijftien punten uit 23 duels is het onmogelijk geworden om degradatie te ontlopen.

Morgen volgt zoals altijd het complete overzicht met uitslagen, standen en topscorers.