Gunstige WK-loting waterpolovrouwen

Olga (Nuongirl)
De wereldzwembond FINA heeft vandaag de loting verricht voor de wereldkampioenschappen waterpolo, die van 18 juli t/m 2 augustus in Rome worden georganiseerd.

Het ten opzichte van Beijing sterk verjongde Nederlandse dames waterpoloteam is in ingedeeld in een poule met Duitsland, Brazilië en Spanje. In totaal bestaat het toernooi bij de dames uit zestien landen.

Afgelopen week oefenden de Nederlandse dames in Zeist weer voor het eerst internationaal: in een aantal oefeninterlands werd de nationale ploeg van Duitsland steeds verslagen. Voor deze wedstrijden kwamen de in Spanje en Griekenland spelende buitenlandse internationals Noeki Klein, Yasemin Smit en Iefke van Belkum speciaal een week naar Nederland.

In juni, na afloop van de play off van de lopende clubcompetitie, gaat de selectie van de nieuwe Italiaanse bondscoach Maugeri tien dagen naar Sicilië voor een trainingsstage ter voorbereiding op de Wereldkampioenschappen. Na deze stage moet de Italiaanse oefenmeester een beter beeld hebben van de sporters die hij wil selecteren voor het toernooi in Rome.