Van Marwijk organiseert extra trainingen

Olga (Nuongirl)
Bondscoach Bert van Marwijk heeft besloten drie extra trainingsstages te organiseren voor enkele internationals van het Nederlands elftal. Hiermee wil Van Marwijk ervoor zorgen dat iedereen fit is voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (6 juni) en Noorwegen (10 juni).

Het reguliere seizoen in de Eredivisie eindigt op 10 mei. Wanneer een club niet deelneemt aan de daaropvolgende play-offs, mogen de meeste voetballers van hun werkgever meteen op vakantie gaan. Voor de in Nederland actieve internationals betekent dit echter een 'voetballoze' periode van bijna een maand.

Van Marwijk heeft voor de trainingsstages Ibrahim Afellay, Edson Braafheid, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Marcellis, David Mendes da Silva, Stijn Schaars, Maarten Stekelenburg, Henk Timmer, Gregory van der Wiel en Demy de Zeeuw uitgenodigd. Ook Nordin Amrabat, Eljero Elia en Rob Wielaert mogen aanwezig zijn bij deze sessies, die op 20/21 mei, 25/26 mei en 28/29 mei in Hoenderloo plaatsvinden.

De in het buitenland actieve internationals hoeven niet op de extra trainingen te verschijnen, aangezien hun competities later eindigen.