FOK!ker versiert Eyserbosweg voor AGR

Sjors (Sj0rSz)
Aanstaande zondag wordt de Amstel Gold Race weer verreden. Veel mensen zullen naar Limburg afreizen om een stukje van dit spektakel mee te krijgen. Daarnaast zullen een veel mensen ook weer namen op de weg schilderen.

FOK!ker maartenducrot heeft dit gisteravond ook gedaan en deed dit op de Eyserbosweg. Deze hellende straat behoort toe aan het dorp Eys en loopt ten noorden van het dorp langs.

De Eyserbosweg is overigens één van de lastigste klimmen in Zuid-Limburg. De weg is 1.020 meter lang en het hoogteverschil bedraagt 90 meter. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is 8,8%.

Een geoefende fietser zal aan het begin van de klim nauwelijks problemen ondervinden, maar dat zal veranderen als men in bos voorbij de eerste dikke boom aan de rechterzijde is. Dan loopt het stijgingspercentage namelijk op tot 16,7%.

Op de foto's zijn in elk geval de namen van Damiano Cunego, Thomas Dekker, Joaquím Rodríguez en Maarten Durcrot te onderscheiden. Daarnaast is ook de term 'Harken' op de weg geschilderd.

Toch ging het schilderen niet helemaal soepel. Op het FOK!forum gaf maartendurcrot namelijk aan dat er af en toe verkeer voorbij kwam, waardoor de verf een beetje uitliep. Uiteindelijk had dit geen gevolg voor de namen, die nog altijd te onderscheiden waren.