Dennis verlaat Formule 1

Peterselieman
Ron Dennis verlaat per direct de Formule 1. De Brit was tot dit jaar teambaas van het Formule 1-team van McLaren, maar had deze taak al overgedragen aan Martin Whitmarsh. Nu verlaat Dennis ook McLaren Racing, waar Whitmarsh hem op gaat volgen.

Dennis gaat zich nu richten op het bouwen van een nieuwe sportscar met McLaren Automotive. De nieuwe auto moet in 2011 op de markt komen. De Brit miste dit jaar al de Grand van Maleisië en vond dat niet erg. "Ik heb de rol van teambaas op 16 januari, de dag van de lancering van de nieuwe auto, overgedragen aan Martin Whitmarsh. Ik ben bij de race in Australië geweest en dat gaf me een apart gevoel, omdat ik geen teambaas meer ben. De race in Maleisië heb ik thuis in Groot-Brittannië gekeken en ik vond het wel goed zo. Ik had verwacht er meer emotioneel over te zijn, omdat ik zoveel jaren bij zovele Grands Prix aanwezig ben geweest."

Ik denk niet dat Bernie Ecclestone of Max Max Mosley mij zullen missen. Niemand heeft me er om gevraagd. Het was mijn eigen beslissing. Sterker nog, ik was de architect van de herstructurering bij McLaren en wederom heeft niemand me er om gevraagd. Het was mijn beslissing."

"Ik ben enorm enthousiast over de vooruitzichten van de McLaren Group en de McLaren Automotive en ik heb er ook geen problemen mee dat Martin nu aan het bestuur van McLaren zich moet verantwoorden over de zaken rond de Formule 1," aldus Dennis.