Wenger: "We blijven outsider voor CL-zege"

Sjors (Sj0rSz)
Arsène Wenger was gisteravond, na afloop van het duel in de kwartfinale van de Champions League tegen Villarreal (3-0), een gelukkig man. De overwinning zorgde ervoor dat zijn ploeg zich voor de halve finale van het miljoenenbal plaatste.

In de halve eindstrijd moet Arsenal het tegen Manchester United opnemen. "Maar ik wil eerst genieten van deze zege," liet Wenger in een eerste reactie weten. De trainer was van mening dat zijn ploeg, op basis van de aanvallende prestaties, terecht verder mocht. "We speelden om te winnen. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit en snelheid die mijn spelers tentoongespreid hebben. Villarreal voelde zich geen enkel moment op haar gemak. We hebben momenteel veel vertrouwen, en dat is te danken aan de goede reeks in de competitie. We hebben dat kunnen overhevelen."

"Ik heb nooit twijfels gehad over deze selectie, maar de resultaten moeten er wel zijn. Nu deze er zijn, heb ik het volste vertrouwen en geloof in deze jonge spelersgroep," ging Wenger verder. "Wedstrijden tegen Manchester United zijn heel bijzonder. We houden er allebei van om op de aanval te spelen. Maar ik wil eerst genieten van deze zege. Arsenal is en blijft immers een super outsider voor de eindzege."