[NHL] Rangers verrassen Capitals

Denny (nyny83)
De New York Rangers hebben hun eerste play-offwedstrijd tegen de Washington Capitals verrassend gewonnen. Man van de wedstrijd was Scott Gomez met een goal en twee assists.

De Rangers, die moeite hadden om het net te vinden in het reguliere seizoen, wisten een 1-0 achterstand om te buigen naar een 3-1 voorsprong. Vervolgens kwamen de Capitals nog terug tot 3-3, waarna Brandon Dubinsky het duel iets voorbij de helft van de derde periode besliste.

In de eerste periode zag het daar echter niet naar uit. De Rangers werden volledig gedomineerd door de Capitals, getuige hun 14-4 nadeel in aantal schoten op doel en 16-11 achterstand in bodychecks. Zes van de veertien schoten kwamen van Alex Ovechkin, de sterspeler van de Capitals, die overal leek te zijn in de eerste periode. Ovechkin maakte uiteindelijk twee assists deze wedstrijd. Goalie Henrik Lundqvist hield de Rangers echter in de wedstrijd door zijn doel schoon te houden.

De tweede periode gaf een heel ander beeld, mede door de matig keepende en zenuwachtig ogende Jose Theodore en de ongedisciplineerd spelende Capitals. In de tweede periode moest hij drie goals toestaan in elf schoten, en niet één daarvan was uit een rebound of van richting veranderd. Dit gebeurde echter pas nadat Tomas Fleischmann de 1-0 maakte uit een assist van Alex Ovechkin. De doelpuntenmakers voor New York waren Scott Gomez, Nik Antropov en Markus Naslund. Voor Washington scoorde Viktor Kozlov zijn eerste playoff-goal in zijn carrière.

Theodore trok na afloop het boetekleed aan: "Er is geen excuus. Je moet belangrijke reddingen maken op de belangrijke momenten, en dat deed ik niet.". Theodore gaf verder toe dat hij niet ver genoeg uit zijn doel kwam bij de rush van Gomez. Bij deze goal leek het overigens of Sean Avery Mike Green liet struikelen waarna de kans van Gomez ontstond.

Aan de laatste goal, in de derde periode, had vooral Jeff Schultz schuld. Hij werd verslagen in een een-tegen-een situatie tegen Dubinsky, waarna deze een vrije doorgang naar het net had. Dit gebeurde echter pas nadat Alexander Semin de 3-3 maakte in het begin van de derde periode.