Kolder nieuwe schaatscoach Jong Oranje

Olga (Nuongirl)
Peter Kolder wordt de nieuwe coach van Jong Oranje. De afgelopen drie jaar was hij trainer van het OpleidingsTeam Langebaan. Tussen 2002 en 2006 was hij al trainer van Jong Oranje met destijds Sven Kramer, Ireen Wüst, Wouter Olde Heuvel en Annette Gerritsen.

Net als afgelopen seizoen is Jeroen van der Lee assistent-coach aan Jong Oranje. Daarnaast gaat Van der Lee zich weer richten op THOM, het talentherkenning en talentontwikkelingsprogramma van de KNSB.

De KNSB heeft voor de Jong Oranje-ploeg van Peter Kolder Roxanne van Hemert, Yvonne Nauta, Floor van den Brandt, Demian Roelofs (dit viertal zat ook afgelopen seizoen in Jong Oranje), Lotte van Beek, Janine Smit, Maurice Vriend en Lucas van Alphen geselecteerd.

Overigens zal de Nederlandse schaatsbond volgend seizoen niet verder gaan met het OpleidingsTeam Langebaan. Als vervanging komt er een faciliteitengroep, een aantal schaatsers die onder begeleiding van Jildou Gemser en Aart van der Wulp extra faciliteiten krijgt aangeboden. Jesper Hospes, Tom Schuit, Ingeborg Kroon, Lisette van der Geest en Ted-Jan Bloemen komen hiervoor in aanmerking.